Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

сряда, 9 януари 2013 г.

"Годишните времена" се нарича четвъртата самостоятелна изложба-акварел на Иван Додов в Арт Галерия "Ларго"!

От 11 януари 2013 год. в седемдесет и третата поред изложба арт галерия “Ларго” ще представи за четвърти път софийския художник Иван Додов. „Годишните времена“ са вдъхновили автора и дават името на експозицията. Феерия от цветове и багри ще шестват по белите стени на галерията, така, както винаги е било при изложби на магьосника на акварела. Слънчеви летни пейзажи, нежни пролетни изгреви и залези, топли зимни приказки, есенната поезия на майката-природа – всичко това ще открием в картините на Додов. Лекотата и финесът, с които художникът успява да излее на листа своето вдъхновение и то да докосне зрителите, е причината почитателите му да се увеличават лавинообразно.
В тридесетината картини ще открием различните лица на природните сезони. Зимата, която понякога е сурова и смразяваща, а понякога е топла и уютна, пролетта, която понякога е буйна и жизнерадостна, а понякога е нежна и вглъбена, лятото, което е ярко и изпепеляващо или пък е прохладно и освежаващо от повея на бриза и мириса на море, есента, която е преливаща от изобилието и плодоносността на майката-земя, или пък е меланхолно-тиха и приглушено-зъзнеща в първите повеи на зимата. Чарът на годишните времена е уловен и после пресъздаден с топлота и любов, вдъхновяващи всеки привелигирован да се докосне до картините на Иван Додов.
Разглеждайки творбите, имаме усещането, че като че ли художникът е като един вълшебник, изправен горе, на покрива на света, разперил широко ръце като птица и загребващ гледки, емоции и кътчета от земната красота. И после – тези красоти са разляти със замах, разхвърляни със страст, напръскани еуфорично върху акварелната хартия. За пореден път сърцата на варненци ще бъдат сгрети на средата на най-студеното годишно време от топлината, идваща от голямото сърце на един голям художник! Елате и се насладете на красотата на годишните времена в галерия „Ларго“. Изложбата продължава до 02 февруари.