Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

сряда, 19 февруари 2014 г.

Хикмет Четинкая ще открие втората си изложба в Арт Галерия Ларго с рисуване на живо!

От 20 февруари 2014 год. в осемдесет и осмата поред изложба арт галерия “Ларго” ще представи за втори път със самостоятелна изложба във Варна турския художник Хикмет Четинкая. Един интернационален художник, гражданин на света, със своите картини Четинкая става символ и посланик на съвременната турска култура по света. Двадесетината картини, които ще бъдат подредени в галерия Ларго за три седмици, са посветени на любимия обект на художника – маковете. Изложбата ще бъде открита с атрактивно шоу – художникът ще рисува на живо в галерията пред своите почитатели. Събитието започва в 17 часа.
За своя любим обект художникът казва: „Те са независими, мимолетни, непокорни и не могат да се култивират. Те по-скоро ще умрат, отколкото да оцелеят, затова нямат търговска стойност. Техните ярки червени венчелистчета се появяват и изчезват бързо.” И наистина сякаш природата иска да ни напомни чрез това нежно, крехко, мимолетно по своята природа цвете и нашата мимолетност на земята. Така, както макът цъфва сутринта и до вечерта прецъфтява и листата му се отронват от най-слабия повей на вятъра, така и нашият живот е като един миг в безкрайността – още докато осъзнаем, че живеем и вече идва заникът на дните ни. Затова е много по-важно какво ще направим с живота си – какво ще дадем, какво ще създадем, какво ще оставим след себе си, а не какво ще вземем, защото нищо не можем да отнесем с нас. Нашата мимолетност и тленност могат да бъдат победени само чрез нашата безкористност и посветеност на другите.
Изложбата в „Ларго“ продължава до 11 март. Повече снимки от изложбата на www.largogallery.com