Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

петък, 21 август 2015 г.

Изложба на Международен фестивал на дигиталните изкуства: FUTURO


    В неделя, 23 август 2015, от 19 часа в Арт Галерия Ларго ще се открие изложба от програмата на Международния фестивал за дигитални изкуства FUTURO. Фестивалът е първото по рода си подобно събитие във Варна. В програмата му са включени пет изложби в пет локации, които ще се открият в пет последователни вечери.



Сабин Бойкинов


     Освен тях в пет поредни дни в модула futuro.lab ще се проведат целодневни уъркшопи с лектори водещи имена в дигиталните изкуства на световно ниво - Виктор Кълвачев (България/САЩ), Пиер Алари (Белгия), Игор - Албан Шевалие (Франция), Майкъл Дефео (САЩ), Сабин Бойкинов, Мартин Пунчев, Цветомир Георгиев, Сергей Пунчев, Мирослав Петров.



Тодор Христов


    Темите на лекциите са изключително интересни и актуални - "Работилница за дизайн на създания", "Дизайн на персонажи в 3D-пронт", "Визуален дизайн за филми и видеоигри", "Анимационен сториборд - правила и техники за ясен разказ и вдъхновяващи кадри" и др.



Цветомир Зехов


    Специален гост на изложбата в Арт Галерия Ларго ще бъде Игор Албан Шевалие, a.k.a.The Black Frog:



Игор Албан Шевалие


    Повече за програмата можете да научите на сайта на фестивала www.futurovarna.com .
    Изложбата ще се открие в салона на Арт Галерия Ларго на 23.08.2015 г. от 19:00 ч. Заповядайте!!!


www.largogallery.com

вторник, 18 август 2015 г.



    Време е за "Throwback Tuesday" и тази седмица нашият художник е Николай Ангелов- Гари. Картината, която ще украси тази публикация:



"Синьо лято"
Николай Ангелов- Гари
смесена техника
размер: 30/30 


    Николай Ангелов – Гари е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” със специалност ,,Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници и участва активно във всички изложби и събития на групата. Има 12 самостоятелни изложби във Варна, Бургас, Карлово, Пловдив и София и множество участия в сборни експозиции. Гари често е канен и участва в пленери в страната. Той има три самостоятелни изложби в Арт Галерия Ларго – „Приказка” (2012), „Нов ден” (2013) и „Любовни пространства” (2014). През 2014 г. Гари печели Наградата на СБХ за млад художник на Националната изложба „Приятели на морето” Бургас. През март 2015 г. Николай Ангелов – Гари спечели Голямата награда „Златният Езоп” на XXII-то издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата Габрово 2015. Живее и работи в Бургас.


    Ако искате да научите повече за бургаския художник Николай Ангелов- Гари посетете нашия официален уебсайт: http://www.largogallery.com . Ще намерите още за него в секция "Автори" , а още негови картини може да разгледате в раздел "Арт Депо"

вторник, 11 август 2015 г.

Самостоятелна изложба- живопис "Едничък миг" на Лора Маринова


     На 12 август 2015 г. в сто и единадесетата си поред изложба Арт Галерия "Ларго" ще представи варненската художничка Лора Маринова. След 2011-та и 2013-та година, това е третата самостоятелна изява на Лора в галерия „Ларго”


                                                                                 Лора Маринова- Детски свят I

    Настоящата си изложба художничката посвещава с много любов на дъщеря си Анна, която в навечерието на откриването също стана майка на момиче. Вдъхновена от това събитие, варненката ни залива с пейзажи, пълни със светлина и оптимизъм. В темите на някои от творбите откриваме театрални по своето изпълнение композиции, пълни с кукли, оловни войници и приказни герои.


                                                                                    Лора Маринова- Бряг

    Влизайки в този детски свят, ние сякаш усещаме върху себе си тънката, закачлива усмивка на авторката. Сякаш едно палаво дете е разхвърляло в безпорядък своите любими играчки, а те, като в приказка на Андерсен, са оживели в малките нощни часове. В миниатюрата „Бряг” една малка златокоса принцеса стои на прага на своето детство, изпълнена с очакване към света. От цялата серия творби, посветени на щастливото събитие, струи оптимизъм, еуфория, радост и вдъхновение.


                                                    Лора Маринова- Сънувах ли те аз, ЖИВОТ ? (по С. Есенин )

    Но това не е всичко. Лора обича да провокира зрителите и затова хвърля ръкавица към публиката с много интересна инсталация от тел и часовници, наречена „Ако можех времето да уловя”. Едно заключено в клетка време, един спрял, пленен миг от вечността, една замръзнала статична кула от мигове, всеки от тях – един-едничък.


                                                              Лора Маринова- Ако можех времето да уловя

   „Едничкия миг” е най-силното мерило в човешкия живот. Този миг може да бъде както върховен миг на блаженство, така и мигът, който превръща живота ни в кошмар. Този миг може да е мигът на апотеоз и безмерно щастие, който спира дъха ни. Но може да бъде и мигът на безмерен ужас, който парализира дъха ни и ни променя завинаги. Но както най-често поетите, хората на изкуството и философите ни напомнят, животът ни се осмисля или променя именно в този „Едничък миг”.

    Не пропускайте представянето на една от най-значимите фигури във варненската живописна школа, потомствената художничка Лора Маринова. Изложбата продължава до 01 септември. 
    Повече за художничката в секция "Автори" на сайта.


    Тази седмица ви връщаме към синята гама на Валери Ценов. Картината, ще спечели сърцето ви:




                                                            "Античен архипелаг"
Валери Ценов
техника: масло, акрил, платно
размер: 40/60


    Валери Ценов е роден на 27 октомври 1961 г. в село Лехчево, Монтана. Завършва Художествената гимназия в Пловдив през 1981 г. Учи в НХА от 1983 до 1989 г. в класа на проф. Борислав Стоев. Работи в областта на маслената живопис, акрила и акварела. От 1991 г. до днес Валери Ценов има 55 самостоятелни изложби в България, Германия, Швейцария, Франция, Испания, САЩ, Люксембург и др. Негови творби са притежание на галерии и колекционери от почти целия свят. Живее и работи в Пловдив. 


   Ако искате да научите повече за художника посетете нашия официален уебсайт: http://www.largogallery.com . Ще прочетете още за него в секция "Автори" , а още негови творби може да разгледате в раздел "Арт Депо"

вторник, 4 август 2015 г.



    Тази седмица ви връщаме към творчеството на пловдивския художник Илия Желев. Картината, която избрахме да ви покажем:


"Около момичето"
Илия Желев
техника: масло, платно
размер: 40/ 40

    Илия Желев е роден в Пловдив и завършва Великотърновски университет през 1987 год. За последните 20 години той натрупва внушителна творческа биография – над 60 участия в самостоятелни и групови изложби, като повече от две-трети от тези участия са в изложби в чужбина. Желев има над 20 изложби зад граница- в Берлин, Хановер, Дюселдорф, Анкара, Истанбул, Мюнхен, Страсбург, Цюрих... От 1994 година негови произведения могат да се видят и купят в галерия Пранерщрасе – Мюнхен. Негови картини са притежание на НХГ София, много галерии в страната, както и на колекции в Германия, САЩ, Швейцария, Италия, Швеция, ОАЕ, Англия, Австрия, Гърция, Франция, Холандия, Люксемвург, Русия, Испания, Нова Зеландия и Израел. Живее и работи в Пловдив.

Ако искате да научите повече за художника посетете нашия официален уебсайт: http://www.largogallery.com . Ще прочетете още за него в секция "Автори" , а още негови творби може да разгледате в раздел "Арт Депо"