Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

сряда, 11 февруари 2009 г.

Няколко картини от предстоящата изложба в Арт Галерия Ларго


Веселин Костадинов, "Една вечер", 70/90, м.бои, платно

Мирослав Йотов, "Препускане", 80/110, м. бои, платно

Венцислав Антонов, "Ева", 100/100, м.бои, акрил, платно





Веселин Костадинов, "Четвъртък вечер", 90/70, м.бои, платно

Във "фаталния" петък, 13-ти, Арт Галерия Ларго открива сборна изложба под надслов "Фаталната жена"

Във “фаталния” петък, 13 февруари в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, (зад ВИНС), от 17.00 до 20.00 часа е откриването на живописна изложба под надслов - “Фаталната жена”. Петата поред изложба в новата арт галерия на Варна е сборна и представя отново известни имена сред варненските художници. Венцислав Антонов, Веселин Костадинов, Костадин Петков – Коцето и Мирослав Йотов показват своя прочит на вечната тема в изкуството – жената и нейната красота.
Венцислав Антонов е завършил Националната художествена академия, където две години учи живопис при проф. Александър Попилиев. Той е автор на знака на Седмицата на морето и на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Освен графики в настоящата изложба художникът ще представи и най-новата си картина “Ева”, която е изпълнена с маслени и акрилни бои върху платно.
Веселин Костадинов е роден на 23 август 1955 година във Варна. Завършва университета "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново, специалност скулптура при проф. Константин Денев. В настоящата изложба авторът участва с четири картини с маслени бои. Две от картините са рисувани тази година специално за изложбата - “Четвъртък вечер” и “Една вечер”, а като провокация и намигване към публиката художникът представя и една картина, рисувана преди повече от 10 години.
Костадин Петков – Коцето е роден на 12.03.1951 г. в Кърджали. Завършил е Националната художествена академия в София през 1978 г. Специализира при доц. Галилей Симеонов. От няколко години живее и работи във Варна, където има участия в няколко самостоятелни и групови изложби. В настоящата изложба Коцето ще се представи с изключително стилна и изящна серия от рисунки с пастел. Неговите почитатели определено ще бъдат изненадани от различното звучене на платната му и, надяваме се, ще останат очаровани от интерпретацията му на темата на изложбата.
Мирослав Йотов е роден в Исперих през 1977 година, в семейството на художник. Завършил е педагогика на изобразителното изкуство в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски". През последните години рисува много пейзажи, натюрморти, а най-новата му творческа страст е женското тяло. В настоящата изложба ще бъдат включени няколко картини от цикъла “Женски олтари”, скоро показвани в самостоятелна изложба, както и съвсем нова творба. Картината “Препускане” е рисувана специално за настоящата изложба. Интересна подробност е, че единият от моделите за платното е варненецът Цветан, известен от нашумяло риалити шоу.

четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Снимки от изложбата в чест на японския посланик




Н.П. японският посланик и съпругата му слушат с голям интерес информацията за българския художник Михаил Камберов










Гостите на официалната вечеря във ФК бяха изключително приятно изненадани от изложбата, която Арт галерия Ларго беше подготвила за тях

понеделник, 2 февруари 2009 г.

Арт Галерия Ларго представя български художници пред японския посланик

Снощи във Фестивален и Конгресен център - Варна се състоя концерт на традиционна японска музика в изпълнение на групата "Йосоро". Концертът беше част от културната програма по случай отбелязването на 50 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония. Специален гост на варненци беше Негово Превъзходителство посланикът на Япония в България г-н Цунехару Такеда и неговата съпруга. След концерта беше дадена официална вечеря за гостите в ресторант "Кристал" на Фестивалния Комплекс, която беше открита с изложба на картините на Михаил Камберов и Бончо Асенов. Българските художници бяха представени пред япоските гости от Арт Галерия Ларго. Картините предизвикаха невероятен интерес и възхита както сред японските гости, така и сред варненските им домакини, присъствали на събитието.