Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

понеделник, 26 ноември 2012 г.

С изложба-миниатюра "Чарът на малките неща" Арт Галерия Ларго отбелязва четири години от своето създаване!

От 27-ми ноември до 12 декември 2012 год. в арт галерия “Ларго” навлиза светът на миниатюрата. Седемдесет и първата поред експозиция, озаглавена “Чарът на малките неща“ ще представи четири съвременни майстори на малкия формат, които отзивчиво приеха нашата покана – варненката Лора Маринова, русенецът Володя Кенарев и двама ловчанлии - Владимир Киров и Юлиан Йорданов. С тази стилна и изискана експозиция Арт Галерия Ларго ще отбележи четвъртата годишнина от създаването си.
И четиримата автори, които представяме, традиционно работят в областта на малкия формат. Лора Маринова наследява от баща си – един от най-добрите български майстори на миниатюрата Янко Маринов любовта си към нея. Варненката често претворява с финес и нежност свои любими теми в камерни размери. Юлиан Йорданов е световно-признат майстор на екслибриса, а както знаем, тази графична техника предполага също формата на миниатюрата. Двама носители на Голямата награда на Русенското биенале на миниатюрата допълват групата - Володя Кенарев (през 2007-ма) и Владимир Киров (през 2011-та). С този звезден състав от автори успехът на изложбата е гарантиран.
Потопете се в магията на миниатюрата и чарът на малките неща с празничната експозиция на Арт Галерия Ларго. Изложбата продължава до 12 декември. Повече снимки и информация ще намерите в сайта на галерията на: www.largogallery.com .

сряда, 14 ноември 2012 г.

Победители в изложбата-конкурс на ученици от НУИ Добри Христов-Варна в Арт Галерия Ларго!

За четвърта поредна година изложбата в галерия "Ларго" на учениците от специалност "Изящни изкуства" при Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна има конкурсен характер. В оспорваната надпревара участваха над 50 картини на учениците от 9 до 12 клас. Жури от известни варненски художници в състав Светлин Ненов, Милен Маринов, Димо Миланов, Николай Русев и Венцислав Марков определи най-добрите след изключително дълга и оспорвана дискусия. Ето и наградените в четвъртата изложба-конкурс "Есенен пленер", организирана от Националното училище по изкуствата "Добри Христов"-Варна и Арт Галерия Ларго: 1-ва награда - Петра Димитрова, 10 клас 1-ва награда - Жанина Маринова, 12 клас 2-ра награда - Виктория Стоева, 12 клас и Марина Хинева, 12 клас 3-та награда - Илкер Даналов, 12 клас и Ренета Павлова, 12 клас Честито на победителите!

вторник, 13 ноември 2012 г.

За четвърти път в галерия Ларго изложба-конкурс на учениците от НУИ "Добри Христов"-Варна!

За четвърта поредна година Арт Галерия Ларго представя пленерната изложба на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Експозицията ще бъде открита на 14 ноември, сряда, от 18.30 ч. В изложбата отново ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Част от картините са създадени по време на пленера в град Брацигово през септември тази година, а друга част са запечатали емблематични кътчета от Варна и морски пейзажи. Ценителите ще видят повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.
И тази година няма да изневерим на традицията и изложбата ще има конкурсен характер. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, МОЛ Варна и фирма “Криси Арт”.
Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Венцислав Марков. Както и при предишните три изложби част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали за специалност “Изобразително изкуство” в училището. Изложбата продължава до 24 ноември.