Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

събота, 20 юни 2009 г.

Още лятно настроение с картините от новата изложба в Арт Галерия Ларго

проф. Стоимен Стоилов, "Фарът на рибарите", 43/35, см. техника, туш

Силва Бъчварова, "Лятно утро", 65/80, акрил, масло, платно


Николай Колев, "Етно", 65/54, см. техника, акрил, платно

Николай Ханзъров, "Село в Родопите", 70/50, масло, платно



Милен Маринов, "Крайният квартал", 30/40, масло, платно



четвъртък, 18 юни 2009 г.

Лятно настроение в Арт Галерия Ларго

Ленко Енчев, "Късмет", 46/55, масло, см. техника
Илия Желев, "Приказка", 60/50, акрил, платно



Катя Колева, "Лунна светлина", 38/42, масло, платно














В петък, 19 юни 2009 г. от 17 до 20 часа в Арт Галерия "Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, (зад ВИНС), се открива сборна изложба-живопис "Summer time". В дванадесетата поред изложба участват със свои творби Валентина Чернева, Валери Ценов, Веселин Костадинов, Емилия Бояджиева, Иван Дамянов, Илия Желев, Катя Колева, Ленко Енчев, Милен Маринов, Николай Колев, Силва Бъчварова, проф. Стоимен Стоилов, Яна Захариева. Ето и няколко картини от изложбата...

петък, 12 юни 2009 г.

Изложбата "Театрални етюди" по BNT - SAT

В събота, 13 юни 2009, от 10,00 часа сутринта по сателитния канал България - BNT SAT, в предаването на Юрий Дачев "Рецепта за култура" ще бъде излъчен материал за изложбата "Театрални етюди" от съпътстващата програма на Международния Театрален Фестивал "Варненско лято", която е експонирана от 4 до 17 юни в Арт Галерия Ларго. Повторението на предаването е същата вечер по сателитния канал България от 0,00 часа.

петък, 5 юни 2009 г.

Моделът и художникът - снимки от откриването на изложбата "Театрални етюди" в Арт Галерия Ларго



Веселин Костадинов и неговият модел - актьора Михаил Мутафов



Красен Бербенков и неговият модел - сценографът Тодор Игнатов

Милен Маринов и неговият модел - актьорът Георги Велчовски

Явор Витанов и галеристката Нели Вълчева пред портрета на Ивайло Христов



Очаквайте продължение..........

сряда, 3 юни 2009 г.

Картини от предстоящата изложба "Театрални етюди" в Арт Галерия Ларго

Тодор Игнатов, "Портрет на Крикор Азарян"

Николай Русев, "Портрет на Любен Чаталов"


Марина Варенцова - Русева, "Портрет на Михаил Мутафов"



Лора Маринова, "Портрет на дъщеря ми с театрален костюм"

вторник, 2 юни 2009 г.

Театрални етюди - новата изложба в Арт Галерия Ларго

участници: Валентина Чернева, Венцислав Антонов, Веселин Костадинов, Галина Литвин – Костадинова, Димитър Борисов, Красен Бербенков, Лора Маринова, Марина Варенцова – Русева, Милен Маринов, Николай Русев, Тодор Игнатов, Явор Витанов
Дузина варненски художници са изкушени от темата “Театър” и от предложението на галеристката Нели Вълчева да претворят магията “Театър” в платната си. Първоначално изникна идеята варненските художници да нарисуват портрети на варненските актьори. После съвсем спонтанно идеята се разрастна и обогати с нови предложения и съвсем естествено се вписа като съпътстващо културно събитие в рамките на Международния театрален фестивал “Варненско лято”. Театралното изкуство винаги е било в симбиоза и кръвна връзка с работата на художниците – било то като сценографи, като художници на костюмите, плакатисти. И двете изкуства визуализират съвсем директно и пред зрителя авторовите идеи, терзанията и творческите им виждания. Затова тази изложба ще бъде събитие, съвсем естествено и елегантно вписващо се в програмата на фестивала, което ще допринесе още повече за неговия блясък и разнообразие.
Ще "издадем" част от обектите на картините – Николай Русев нарисува актьора Любен Чаталов, Тодор Игнатов нарисува Крикор Азарян, а Красен Бербенков нарисува портрет на Тодор Игнатов, който освен художник е и сценограф на варненския театър. Веселин Костадинов ни е подготвил изненада с интересна разработка на образа на Михаил Мутафов, а Милен Маринов ще ни покаже как изглежда през неговите очи актьорът Жоро Велчовски.
Само това е достатъчно да провокира интереса на варненската публика и гостите на града, затова каним всички на откриването на изложбата на 4 юни, четвъртък от 17 до 20 часа в залите на галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1.