Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 2 юни 2009 г.

Театрални етюди - новата изложба в Арт Галерия Ларго

участници: Валентина Чернева, Венцислав Антонов, Веселин Костадинов, Галина Литвин – Костадинова, Димитър Борисов, Красен Бербенков, Лора Маринова, Марина Варенцова – Русева, Милен Маринов, Николай Русев, Тодор Игнатов, Явор Витанов
Дузина варненски художници са изкушени от темата “Театър” и от предложението на галеристката Нели Вълчева да претворят магията “Театър” в платната си. Първоначално изникна идеята варненските художници да нарисуват портрети на варненските актьори. После съвсем спонтанно идеята се разрастна и обогати с нови предложения и съвсем естествено се вписа като съпътстващо културно събитие в рамките на Международния театрален фестивал “Варненско лято”. Театралното изкуство винаги е било в симбиоза и кръвна връзка с работата на художниците – било то като сценографи, като художници на костюмите, плакатисти. И двете изкуства визуализират съвсем директно и пред зрителя авторовите идеи, терзанията и творческите им виждания. Затова тази изложба ще бъде събитие, съвсем естествено и елегантно вписващо се в програмата на фестивала, което ще допринесе още повече за неговия блясък и разнообразие.
Ще "издадем" част от обектите на картините – Николай Русев нарисува актьора Любен Чаталов, Тодор Игнатов нарисува Крикор Азарян, а Красен Бербенков нарисува портрет на Тодор Игнатов, който освен художник е и сценограф на варненския театър. Веселин Костадинов ни е подготвил изненада с интересна разработка на образа на Михаил Мутафов, а Милен Маринов ще ни покаже как изглежда през неговите очи актьорът Жоро Велчовски.
Само това е достатъчно да провокира интереса на варненската публика и гостите на града, затова каним всички на откриването на изложбата на 4 юни, четвъртък от 17 до 20 часа в залите на галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар