Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 2 март 2010 г.

"Зависими пространства" на Георги Динев в Арт Галерия "Ларго"




































В четвъртък, 04 март, от 17.00 до 20.00 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1 се открива двадесет и петата поред изложба, която ще представи бургаския художник Георги Динев.
Въпреки че е “съсед”, Георги Динев не е гостувал във варненските изложбени салони от 2006 г. Сега в залите на Арт Галерия “Ларго” бургазлията ще покаже около 20 литографии, акварели и рисунки, правени именно през тези последни 4 години. “Зависими пространства” е мотото на изложбата, заимствано от заглавието на серия литографии. В тях отново ще открием любимите теми на автора – въображаеми светове, парченца съновидения, препратки към едно непознато минало, към едно предвкусвано бъдеще. В творбите са “заключени” непознати светове, но кой знае защо ние ги чувстваме близки и някак уютни. Може би авторовото послание е именно такова, че и непознатите пространства са зависими от нашите, познати пространства и тази зависимост ни помага да преодолеем преградите между тях, преградите на нашите страхове или предразсъдъци, на инертността и безразличието. И когато ги преодолеем, навлизаме в един нов, вълнуващо-загадъчен свят, в едно космично пространство, което ни обогатява с непознати емоции и непребродени пространства – пространствата на авторовото въображение.
Георги Динев е роден през 1959 г. в Бургас. Завършва Художествена гимназия в гр. Казанлък през 1978, а през 1984 - ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” във Велико Търново със специалност „живопис“. Работи в областта на живописта, графиката и монументалните изкуства.Има повече от 30 самостоятелни изложби. Негови картини се намират в ГХГ на Бургас, Стара Загора, Раднево и Балчик, както и в галерии и частни колекции в България, Германия, Франция, Швеция, Италия, Русия, Белгия, Канада, Холандия и САЩ. Член е на Съюза на българските художници. Живее и работи в Бургас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар