Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 6 април 2010 г.

"Идилично" - изложба-живопис на Бончо Асенов в Арт Галерия "Ларго"
В сряда, 07 април, от 17.00 до 20.00 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1 се открива двадесет и седмата поред изложба, която ще представи софийския художник Бончо Асенов. Това е второто гостуване на твореца в “Ларго”. Точно преди една година представихме Бончо с голям успех. Варненската публика е жадна за неговите невероятни, пълни с български дух и любов към родните пейзажи картини. И този път в изложбата ще видим любимите теми на твореца - старите български къщи, селца, манастирите, всички онези сакрални места, съхранили българския дух. В неговите пейзажи оживява неповторимата атмосфера на градовете и селцата ни, където отделната постройка, било то историческа сграда или най-обикновена рибарска хижа, са превърнати в знак на миналото, в свидетелство на историята. Духът на българските селца, носталгията по малкото останали непокътнати от времето и урбанизацията кътчета са темите, които ще видим в картините и от настоящата изложба.

Пейзажите на Бончо Асенов са белязани от изключителна стилизация и декоративност, прецизност и невероятен усет към детайла и това помага творбите му да имат това силно въздействие върху зрителя. Колоритните фасади, приятните топли гами са в противовес, но и в симбиоза с ярките, лазурно сини или буреносно мастилени небеса в картините му. От платната му струи светлина, всяко кътче в света на Бончо Асенов е обляно в слънчеви лъчи. И това придава на творбите му този неповторим и уникален колорит и рисунък, който прави картините му разпознаваеми, където и да ги видим по света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар