Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

понеделник, 25 октомври 2010 г.

Ето и имената на победителите в конкурса на Арт Галерия "Ларго" и НУИ "Добри Христов"!

В петък, 22 октомври комисия от варненски художници в състав: Венцислав Антонов, Милен Маринов, Николай Русев и Стефан Радков определи учениците от специалност "Изобразително изкуство", които получават награди в изложбата-конкурс, организирана от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна и Арт Галерия "Ларго". Те са:
I-ва група: ученици от 9-ти и 10-ти клас:
1-ва награда: Борислава Дамянова, 10 клас
2-ра награда: Елица Василева, 10 клас
3-та награда: Полина Цонкова, 9 клас
II-ра група: ученици от 11-ти и 12-ти клас:
1-ва награда: Галина Николова, 11 клас
2-ра награда: Рая Давидова, 12 клас
3-та награда: Александър Йорданов, 12 клас
Наградите са осигурени от училищното настоятелство на НУИ "Добри Христов", фирма "Криси Арт" и Арт Галерия "Ларго". Първа награда във всяка от възрастовите групи е статив-етюдник, втора награда е комплект акварелни бои "Ленинград", а третата награда е комплект спортни принадлежности.
В петък вечерта изложбата беше открита с мултимедийна презентация на снимки от пленера в Златоград и от работата на учениците. Презентацията беше прожектирана на фасадата на къщата, която е приютила галерия Ларго и беше озвучавана от родопски музикални ритми, изпълнявани на гайда от възпитаник на Музикалното училище. Изложбата и презентацията предизвикаха огромен интерес сред над 200-тата посетители - ученици, техните родители и учители от Националното ни училище по изкуствата. Изложбата се превърна в малък празник за всички присъстващи, като най-много вълнения имаше при награждаването на призьорите. Радостен факт е, че всяко обявяване на награден ученик предизвикваше бурна радост и аплодисменти сред всички присъстващи ученици. Което идва да докаже, че младите ни художници са не само невероятно талантливи, но са и необикновено толерантни, широко скроени личности, които могат да се зарадват от сърце на успехите на своите съученици. Да им пожелаем още много успехи и творчески предизвикателства. Изложбата продължава до 4-ти ноември и всеки може да я посети в работен ден от 11 до 18 часа, а в събота - от 11 до 16 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар