Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

понеделник, 25 октомври 2010 г.

Ето и имената на победителите в конкурса на Арт Галерия "Ларго" и НУИ "Добри Христов"!

В петък, 22 октомври комисия от варненски художници в състав: Венцислав Антонов, Милен Маринов, Николай Русев и Стефан Радков определи учениците от специалност "Изобразително изкуство", които получават награди в изложбата-конкурс, организирана от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна и Арт Галерия "Ларго". Те са:
I-ва група: ученици от 9-ти и 10-ти клас:
1-ва награда: Борислава Дамянова, 10 клас
2-ра награда: Елица Василева, 10 клас
3-та награда: Полина Цонкова, 9 клас
II-ра група: ученици от 11-ти и 12-ти клас:
1-ва награда: Галина Николова, 11 клас
2-ра награда: Рая Давидова, 12 клас
3-та награда: Александър Йорданов, 12 клас
Наградите са осигурени от училищното настоятелство на НУИ "Добри Христов", фирма "Криси Арт" и Арт Галерия "Ларго". Първа награда във всяка от възрастовите групи е статив-етюдник, втора награда е комплект акварелни бои "Ленинград", а третата награда е комплект спортни принадлежности.
В петък вечерта изложбата беше открита с мултимедийна презентация на снимки от пленера в Златоград и от работата на учениците. Презентацията беше прожектирана на фасадата на къщата, която е приютила галерия Ларго и беше озвучавана от родопски музикални ритми, изпълнявани на гайда от възпитаник на Музикалното училище. Изложбата и презентацията предизвикаха огромен интерес сред над 200-тата посетители - ученици, техните родители и учители от Националното ни училище по изкуствата. Изложбата се превърна в малък празник за всички присъстващи, като най-много вълнения имаше при награждаването на призьорите. Радостен факт е, че всяко обявяване на награден ученик предизвикваше бурна радост и аплодисменти сред всички присъстващи ученици. Което идва да докаже, че младите ни художници са не само невероятно талантливи, но са и необикновено толерантни, широко скроени личности, които могат да се зарадват от сърце на успехите на своите съученици. Да им пожелаем още много успехи и творчески предизвикателства. Изложбата продължава до 4-ти ноември и всеки може да я посети в работен ден от 11 до 18 часа, а в събота - от 11 до 16 часа.

понеделник, 18 октомври 2010 г.

Възпитаниците на НУИ "Добри Христов" отново с изложба в Арт Галерия "Ларго"!






В петък, 22 октомври, от 18.00 ч. Арт Галерия “Ларго” за втори пореден път гостоприемно разтваря врати и предоставя своите пространства за изява на младите художници от специалността “Изобразително изкуство” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна.
В изложбата отново ще намерят място творби на ученици от ІХ до ХІІ клас, голяма част от които са създадени по време на пленера в Родопите през септември тази година. Десет дни младите художници са събирали впечатления и емоции в Златоград, Кавала, на остров Тасос и Перперикон. Заредени с настроение и вълнуващи спомени талантливите ни деца ни показват красивите кътчета на Родопите и южната ни съседка Гърция в повече от 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои.
Вдъхновението им е подсилено и от факта, че и тази година изложбата ще има конкурсен характер. Учениците отново ще се състезват в две възрастови групи – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”, Арт Галерия “Ларго” и фирма “Криси Арт”.

Журито, което ще определи победителите включва известните варненски художници Венцислав Антонов, Стефан Радков, Милен Маринов и Николай Русев.
Отново част от средствата, събрани от продажбата на картините на младите художници, ще бъдат предназначени за закупуване на материали и средства за специалност “Изобразително изкуство” в училището.

Изложбата продължава до 04 ноември.
Очакваме Ви на откриването в петък, 22 октомври от 18.00 часа в галерията на ул. Тодор Икономов 1.