Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 1 май 2012 г.

"Приказка" на Николай Ангелов-Гари е новата изложба в Арт Галерия "Ларго"!

В четвъртък, 03 май, от 18.30 ч. се открива шестдесетата поред изложба в Арт Галерия “Ларго”, наречена “Приказка”. За първи път със самостоятелна изложба-живопис в галерия “Ларго” и във Варна ще гостува бургаският художник Николай Ангелов – Гари. Един млад автор, доскоро почти непознат, в последните две години Гари направи няколко поредни самостоятелни изяви в култови галерии в Пловдив и София, и това беше достатъчно, за да привлече ударно вниманието на ценителите, колекционерите и гилдията. Представянето на Гари за първи път във Варна през декември 2011, в последната за годината сборна изложба “Зимна разходка по Ларгото” пожъна невероятен успех и предизвика небивал интерес. Този факт, както и невероятният стил и сюжети на картините му, бяха причините за покана за самостоятелна изложба в морската столица.
И в “Ларго” Николай Ангелов ще се представи с емблематичните вече за него портрети. Около петнадесет творби ще разкриват приказните сюжети и нежните чувства, вълнуващи сърцето на автора. Интересно е да се отбележи, че заглавията и темите за самостоятелните изяви на Гари никога не са случайни. Младият художник подготвя експозициите си в знаков унисон с темите, които го вълнуват в момента. Може да се каже, че всяка негова изложба е отражение, ехо от силните чувства и емоции, вълнуващи автора по времето непосредствено преди зараждането и по време на реализацията на изложбата. В тази връзка можем да отбележим, че това е един художник, смело разкриващ и оголващ пред публиката душата си, автор, споделящ със своите почитатели най-тайните кътчета на сърцето си, най-съкровените си мисли и вълнения. Може би това се дължи на младостта му – както житейска, така и творческа. А може би се дължи на позитивността и вярата му в доброто.
Николай Ангелов – Гари е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” със специалност ,,Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници и участва активно във всички изложби и събития на групата. Има 5 самостоятелни изложби в Карлово, Пловдив и София и множество участия в сборни експозиции. Гари често е канен и участва в пленери в страната. Авторът има известен опит в областта на иконописта и е участвал в изписването на параклис “Св. Пантелеймон” в гр. Карлово (2003) и на църквата “Рождество Богородично” в село Братово (2007). Живее и работи в Бургас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар