Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 23 октомври 2012 г.

"Разказвачи на песни" ни показва в Арт Галерия "Ларго" пловдивският художник Ангел Герджиков!

От 24-ти октомври до 12 ноември 2012 год. можете да се насладите на картините от шестдесет и деветата поред експозиция в арт галерия “Ларго”, озаглавена “Разказвачи на песни”. За трета поредна есен със самостоятелна изложба – живопис във Варна се представя пловдивският художник Ангел Герджиков. Отново ще се потопим в нежния и хармоничен свят на автора, населен с хора, устремили поглед към звездите. Заглавието на експозицията ни подсказва това, което ще открием в нея – много музика и поезия.
И в тази изложба, която пловдивчанинът подготвя в последните няколко месеца специално за варненската публика, сред петнадесетте картини ще открием любимите авторови теми и герои, свързани главно с музиката. Както подсказват и заглавията на картините - „Песен за луната“, „Песен за небе и птица“, „Свири ми, аз ще тегля“, „Оркестърът отива към небето“, главните герои в картините са музикантите и техните песни. Освен тях Ангел е подготвил и няколко от любимите ни пейзажи, напомнящи за някое вълшебно селце от приказките, кацнало на хълм нейде из Родопите, съхранило българския дух и миг от вечността. И за финал на експозицията двете голямоформатни платна „Идолът“ и „Фрагменти живот за продан“ напомнят, че освен талантлив художник, авторът е и философ, търсещ и мислещ, опитващ се не само да докосне нашето сърце, но и да провокира нашият разум.
Ако искате да почувствате нежната, ефирна лекота в картините на Ангел Герджиков, романтиката на неговите герои, хармонията на света, който изгражда в творчеството си, очакваме ви в новото арт-пространство на галерия „Ларго“ на улица „Хан Крум“ № 8. Изложбата продължава до 12 ноември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар