Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

четвъртък, 3 април 2014 г.

Новата изложба в галерия "Ларго" е на двама страхотни ловешки художници - Владимир Киров и Николай Добрев!

От 04 април 2014 год. в осемдесет и деветата си поред изложба арт галерия “Ларго” ще представи във Варна двама ловешки художници - Владимир Киров и Николай Добрев. Изложбата носи знаковото заглавие „Хармония и светлина”. Освен с брилянтните си миниатюри, Владимир Киров ще се представи с изящни пластики, които са съчетание на бронза с дървото и маслената живопис и най-точния израз, който ги описва са „изпълнени с хармония”. Картините на Николай Добрев от своя страна, уловили най-нежните и чисти нюанси на бялото и синьото от българските и гръцките крайбрежия, предвкусват лятната свежест и наслада и най-кратко ще ги опишем с израза „изпълнени със светлина”. Двама ловешки художници, свързани не само от професията, но и от приятелството, донасят в морския град своята силна любов – тази на Николай към морето и тази на Владимир – към жената. И двамата художници са наблегнали в творбите си точно на своите любими теми, изпълвайки галерията със слънчева светлина и изящна хармония.
Владимир Киров е познат на ценителите в морската столица основно със своите миниатюри, които вече украсяват десетки варненски домове. В настоящата изложба носителят на Голямата награда на биеналето на миниатюрата в Русе (2011) ще изненада взискателната публика с нещо съвсем ново - шест изключително оригинални пластики, съчетание на бронз и дърво.
Картините на Николай Добрев като че ли зоват: „Нека бъде Светлина”. Толкова много лято, море, мирис на водорасли и русалки, толкова много слънце и плясък на вълни, не могат да се видят дори в творбите на художници, родени край морския бряг. Тайната се крие в безграничната любов на ловчанлията към морето и към малките, китни, сгушени в заливчета, закътани край скалите по брега селца и градчета на нашето, родно Черно море.

Няма коментари:

Публикуване на коментар