Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

събота, 30 август 2014 г.

                Автор на творбата, която спечели престижното ПЪРВО МЯСТО в I-во издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, организиран от Арт Галерия "Ларго", е младият художник Васил Ангелов. Той е роден през 1987 година в град София. Завършва Национална Художествена Академия в София с бакалавърска и магистърска степен - Графика. Участвал е в конкурси и изложби в България, Сърбия и Македония.

                Печелил е награди от Екслибрис конкурси, но след като стана лауреат на почетното ПЪРВО място в Международен Екслибрис Конкурс Варна, Арт Галерия Ларго вярва, че пред Васил тепърва ще се откриват нови възможности, че творческите предизвикателства, които той ще поеме, ще докажат, че е способен да достигне класата на световните имена в областта на екслибриса, каквото име е Юлиан Йорданов, артистичния директор на Екслибрис Конкурса!
                Почетното ВТОРО място сред авторите, участващи в I-во издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, е за Лембит Лохмус от Естония. Лембит Лохмус е познато име сред Екслибрис обществата, затова не е изненада, че е носител на второто престижно място в Международен Екслибрис Конкурс Варна.
Лембит е роден през 1947 година в Мустла, Естония. През 1977 той завършва Университет по изкуствата в Таллин. В периода 1975 - 1977 Лохмус е ръководител на филиала Приложни изкуства към Националния художествен музей на Естония. 11 години той работи като интериорен дизайнер. От 1989 до 1992 е бил президент на Екслибрис Клуб Таллин.
Лембит Лохмус е автор на над 500 екслибриса в различни графични техники - дървогравюри, офорти и др. Той е автор на пощенски марки на шест държави - ​​Съветския съюз, Естония, Швеция, Латвия, Литва и Казахстан. Създава екслибриси за колекционери от 28 държави - ​​Австрия, Белгия, България, Чешка република, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Израел, Италия, Япония, Гърция, Литва, Люксембург, Молдова, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия , Русия, Словакия, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна, САЩ и Ватикана. Освен това той е дизайнер на естонските евро монети.
Поздравления за един утвърден и талантлив автор в света на Екслибриса!
Почетното ТРЕТО място в I-вото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, уважаемото жури присъди на Кшищоф Марек Бак.
Кшищоф е график от Полша, специализиран в създаването на екслибрис. В допълнение можем да споменем, че се занимава с изследователска работа с теория и философия на екслибриса.  Притежател е на над 20 награди, които е печелил от международни екслибрис конкурси. Има над 60 самостоятелни изложби в Полша, Германия, Дания, Великобритания, Чехия, Португалия, САЩ, Кувейт и безброй участия в изложби от целия свят.
Завършва Академията за изящни изкуства – Вроцлав.  В момента е доцент в университета на Силезия.
Лауреат на наградата за МЛАД АВТОР в първото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна е неоспоримият талант Петър Чиновски от България!
Петър е роден през 1988 в град София, България. През 2012 година завършва ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методи“ със специалност – Графика. Участвал е в много национални и международни конкурси и е печелил много награди, сред тях 3 първи места и 1 второ.
                Арт Галерия ЛАРГО пожелава на Петър пред него да се отварят още нови врати към успеха и да продължава със своята амбиция и талант да се развива все повече и повече. Убедени сме, че той ще се превърне в утвърден художник, способен да достигне класата на световните имена в областта на екслибриса!

Носителят на Наградата на варненското представителство на СБХ на първото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна е Насил Квак от Корея!
                Насил Квак живее и работи в Корея. Тя е член на Сдружението на съвременните корейци графици, както и на Сдружението на дървогравюрата, Корея. Има три самостоятелни изложби в Сеул, Южна Корея. Печелила е награди от международни екслибрис конкурси.
                Арт Галерия ЛАРГО пожелава на младата авторка още много творчески успехи!
Наградата на ВСУ „Ч. Храбър” в Първо издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, печели Шукру Ертурк от Турция!
                Той е роден през 1948 година в Шебинкарахисар, Турция. През 1969 завърша Университета Гази в Анкара, Турция със специалност Изящни изкуства. Той изработва голям брой проекти за турските банкноти, основно с портретите на Ататюрк. През 2003 година, когато се пенсионира, той отваря собствено студио за гравиране в Анкара.
Арт Галерия ЛАРГО сърдечно благодари на известният турски автор за участието му в конкурса и му пожелава много успехи и късмет!

Няма коментари:

Публикуване на коментар