Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

четвъртък, 7 май 2015 г.

Иван Обретенов с изложба-живопис в Арт Галерия Ларго!


След седем годишна пауза отново на варненска сцена ще се появи един знаков, разпознаваем и любим на публиката варненски художник – Иван Обретенов. От 08 май в салоните на Арт Галерия Ларго ще бъде открита неговата петнадесета поред самостоятелна изложба – живопис с поетичното заглавие „Виденията на един минувач”. Многобройните му почитатели ще могат да видят петнадесетина картини, подготвяни в последните 6-7 месеца, специално за тази изложба – композиции, портрети и типични за Иван рисувани спомени и видения. За художника тази изложба е като една отдавна отлагана среща. Публиката жадува за неговите творби, но и той жадува за публиката. За него срещите с ценителите са като откровения, като мигове на съпреживяване.

 

Картините на Обретенов са като едни поетични откровения, като интимни и преживяни видения. Това не е случайно и има своята първопричина. Като истински ренесансов творец у Иван Обретенов са събрани много таланти – философ по образование, в младежките си години за малко не е станал и актьор, той е художник по призвание, а поет - по душа. В навечерието на изложбата в галерия „Ларго”излиза от печат втората му стихосбирка „Спасени видения”.


Но какво е една изложба на Иван Обретенов без станалите пословично известни негови портрети. И в настоящата ескпозиция нетърпеливата публика ще бъде развълнувана от два прекрасни портрета – на актьора Любен Чаталов и на загадъчна „Жена с птица”. 
            

Очакваме ви на откриването на 08 май, петък, от 18.30 часа в Арт Галерия Ларго. Изложбата продължава до 26 май. Повече снимки можете да видите на www.largogallery.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар