Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

сряда, 12 юли 2017 г.

Малка лятна музика по Ларгото

Началото на лятото идва в Арт Галерия Ларго с много картини, музика и лежерно настроение. От 22 юни до 2 август в галерията ще тестваме нова формула за представяне на художници – сборна изложба живопис „три в едно“. В рамките на една изложба, наречена „Малка лятна музика по Ларгото“, ще бъдат представени в три поредни двуседмични периода трима автори - Валери Ценов от Пловдив, Цанко Цанков от Варна и Галина Чунтова от София.
„Джаз“ е озаглавена втората част от изложбата, в която ще представим Цанко Цанков, озвучавайки неговите творби с изпълненията на прочути джазмени. Всички знаят, че когато джазът е в разцвета си през 20-те и 30-те  години на миналия век, той среща упоритата съпротива на по-старото поколение, което съзира в него заплаха за традиционните ценности. Джазът е свободен, бунтарски, провокативен. Такива са и творбите на Цанко, които ще види публиката в галерия „Ларго“. Скандални, неочаквани, предизвикателни, десетте голямоформатно платна ще предизвикат вълна от интерес и вероятно неразбиране, отричане, възмущение. Но не е ли именно в това силата на изкуството – да преодолява бариери и да руши стени? Затова и изложбата на варненеца ще илюстрираме с гореща и задушна лятна нощ, миризма на страст и тежък парфюм, полюшващи се в ритъма на джазова мелодия тела, вплетени едно в друго, отхвърлящи условностите и табутата.
Втората част от изложбата със специалното участие на картините на Цанко Цанков можете да видите от 6 до 19 юли.

Повече за трите изложби на:
http://www.largogallery.com/izlozhbi/malka-liatna-muzika-po-largoto









Няма коментари:

Публикуване на коментар