Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

четвъртък, 25 декември 2008 г.

От Коледа до Атанасовден – подари си картина, загърби битовизма

На 27 декември в арт галерия “Ларго” ще бъде открита изложба под надслов - “От Коледа до Атанасовден – подари си картина, загърби битовизма”, която ще продължи до 18 януари 2009 г. - Атанасовден. Третата поред изложба в новата арт галерия на Варна е сборна и ще представи някои от най-известните имена сред варненските художници и творци – Димитър Манолов, Пламен Монев, Галина Литвин, Веселин Костадинов, Христо Петров, Куньо Китанов, Детелина Здравкова.
Мотото на изложбата не е избрано случайно – през трите седмици ще бъдат представени платна на художниците, които да бъдат “по джоба” както на по-платежоспособните, така и на ценителите с по-малки възможности. Главната цел на галеристката Нели Вълчева е да събуди интереса на хората към изкуството, да провокира покупката на един по-различен от стандартните за коледните пазарувания подарък – картина.
Димитър Манолов е изключително добре познат сред варненските ценители на изящното изкуство. Като че ли най-много са почитателите на неговите актови платна, които привличат вниманието със своята загадъчност и красота. Той е неподражаем майстор и на натюрмортите, както и на пейзажите. Димитър Манолов е доайенът на групата от творци, които ще бъдат представени в изложбата.
Пламен Монев е автор, който не е необходимо да бъде представян тъй като е добре познат на варненските ценители на изобразителното изкуство. Образите в неговите картини са създадени с много фантазия и същевременно с непринудена простота.
Веселин Костадинов е скулптор с наложено име не само в България, но и в Европа. В последните годин чест пристан за неговите брилянтни работи е Париж. Световната столица на изкуството е мястото, където талантът на българина се оценява по достойнство. Един от последните проекти на скулптора е серия малки пластики от бронз и цветно стъкло.
Куньо Китанов е един от най-известните девненски художници. Прекрасен пейзажист, той рисува с упоение морето, красотата на българската природа, изчезващите български къщи, които носят отпечатъка от традициите и характера на миналото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар