Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

сряда, 25 ноември 2009 г.

Арт Галерия Ларго отбелязва 1 година с изложбата "Поколения"!

В петък, 27 ноември 2009 г. с радост отбелязваме точно 1 година, откакто Арт Галерия Ларго отвори своите врати за българското изкуство. Равносметката е 20 изложби, повече от 50 представени художника, повече от 450 показани картини. За тази една година галерията успя да си извоюва име на важен културен ценър с ярко присъствие, на място, непрекъснато генериращо събития. И най-важното – галерия “Ларго” успя да заслужи доверието и приятелството на варненските художници, с което с право се гордеем. Реализирани бяха няколко изключително успешни и запомнящи се изложби - “Фаталната жена” през февруари, “Театрални етюди” по време на Международния театрален фестивал “Варненско лято” през юни, “Карнавал” - самостоятелна изложба на Милен Маринов през юли, “Есенно трио” на Валери и Нели Ценова и Румен Михайлов през септември, изложбата на учениците от НУИ “Добри Христов” през ноември. За тези 12 месеца упорит труд галерия “Ларго” успя да спечели сърцата и приятелството и на много почитатели и колекционери на изобразителното изкуство във Варна и в други български градове. Благодарим от все сърце на всички ценители и клиенти за тяхното отношение към българското изкуство. През тази една година изложбите на арт галерия “Ларго” непрекъснато присъстваха в културните рубрики на най-престижните медии във Варна, както и почти навсякъде в необятното интернет-пространство, където се отразява културният живот на града. За което изказваме дълбока благодарност на всички варненски журналисти, пищещи за култура и изкуство, за тяхното внимание и професионално отношение. През тази първа година галерия “Ларго” създаде два сайта в Интернет, чрез които целенасочено и последователно популяризира както дейността на галерията, така и резултатите от труда и творчеството на многото автори, с които галерията работи. И през следващата година винаги на нашите интернет-страници ще можете да откриете информация за съвременните български художници, да видите най-новите им творби, а изложбената програма на галерията ще бъде все така наситена и богата.
Арт Галерия Ларго ще отпразнува първия си рожден ден с откриването на една изключително престижна експозиция, представяща три поколения варненски автори. Незабравимият Янко Маринов, неговата дъщеря Лора Маринова, съпругът й Димитър Борисов и тяхната дъщеря Анна Борисова ще се представят в изложбата “Поколения”. Очакваме ви на откриването на изложбата в петък, 27 ноември 2009 г. от 18.00 часа в галерията на ул. Тодор Икономов 1.
Ето и снимки от предстоящата изложба:




Лора Маринова, "Горска поляна"












Янко Маринов, "Разходка в парка"


















Димитър Борисов, "Игра"












Анна Борисова, "Тяло"

Няма коментари:

Публикуване на коментар