Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 3 ноември 2009 г.

Изложбата "Театрални етюди" гостува на Театър Българска Армия в София!

След успешната реализация на изложбата “Театрални етюди” като съпътстващо културно събитие в рамките на 17-тия Международен театрален фестивал “Варненско лято” през месец юни 2009 г. колекцията получи покана от Директора на Театъра на армията и председател на Българската асоциация за театър г-н Митко Тодоров да бъде представена в началото на новия театрален сезон в София.
Варненските художници, приели предложението на галеристката Нели Вълчева и предизвикателството да претворят магията “Театър” в платната си са Боян Янев, Веселин Костадинов, Галина Литвин – Костадинова, Иван Обретенов, Красен Бербенков, Лора Маринова, Марина Варенцова – Русева, Милен Маринов, Николай Русев, Тодор Игнатов, Явор Витанов. Театралното изкуство винаги е било в симбиоза и кръвна връзка с работата на художниците – било то като сценографи, като художници на костюмите, плакатисти. И двете изкуства визуализират съвсем директно и пред зрителя авторовите идеи, терзанията и творческите им виждания.
Обекти на варненските майстори на четката са Любен Чаталов, претворен от Николай Русев и Галина Литвин, Ивайло Христов, представен от Явор Витанов, Крикор Азарян, нарисуван от Тодор Игнатов и портрет на самия Тодор Игнатов, който освен художник е и сценограф на варненския театър, нарисуван от Красен Бербенков. Веселин Костадинов разработва образа на Михаил Мутафов с по-нетрадиционен подход и техника, а Милен Маринов обрисува актьора от Варненския теарът Жоро Велчовски с по-нетрадиционен поглед.
Изненада за софийската публика и ценителите ще бъдат портретите, нарисувани от Боян Янев, Иван Обретенов и Лора Маринова, които са се изкушили от красотата на актрисите от трупата на Театъра на Армията. Кои са те, ще разберем в деня на откриването на изложбата. Каним всички на откриването на 09 ноември 2009, понеделник от 18 часа във фоайето на Театъра на Българската Армия на ул. Раковски 98 в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар