Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 14 септември 2010 г.

"Новата вълна" художници ще залее Арт Галерия "Ларго" в четвъртък, 16 септември!





В четвъртък, 16 септември от 18.30 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1 се открива тридесет и четвъртата поред изложба, която представя “Новата вълна” в българската живопис. Анна Борисова, Венцислав Марков, Иван Маджаров, Марина Маринова - четири млади съвременни автори представят чрез творбите си търсенията, вълненията и творческите предизвикателства на новото поколение художници.
Истинско предизвикателство е тази изложба както за младите артисти, така и за галериста. Ако погледнете кратките CV-та на художниците, ще откриете, че всички са родени след 1984-та. Амбициозни, нахъсани, заредени с нови идеи, енергични – това е “Новата вълна” в българската живопис. Време е и ценители и галеристи да обърнем поглед към тази “вълна”. Защото тя се надига смело, мощно, расте с всеки изминал ден и скоро ще ни залее със силата на младежкия устрем, с вълненията на чистите, свободни умове. Защото тези художници са нашите бъдещи любов и страсти, нашите бъдещи гордост и вълнения.
Поемайки предизвикателсвото, каквото е представянето на съвсем млади и донякъде непознати творци, Арт Галерия Ларго подбра за вас 4 автора, съвсем различни в своето творчество, колорит и визуален изказ.
Анна Борисова, дъщеря и внучка на известни варненски живописци, показва маслени картини. Анна получи за работите си множество комплименти от варненски художници при участието си в сборната изложба “Поколения” на фамилията Маринови, която беше подредена за първата годишнина на Арт Галерия Ларго. Нейната живопис е експресивна, жестова, със силен контраст между чисти цветове и сложно модулирани живописни фонове. Портретите са тема, която вълнува и изкушава младата авторка. Тя създава картинни образи, врязващи се в съзнанието. Визуалния изказ често е суров, но изключително модерен. Обратно – пейзажите са нежни, ефирни, прозирни, в тях личи поетичната душа на авторката. Така контрастът между суровите портрети и меките пейзажни картини очарова ценителя и е индикация за бъдещото развитие и израстване на този очевидно голям художнически талант.
За младият варненски автор Венцислав Марков можем да използваме смело всички суперлативи, които биха ни хрумнали – талантлив, уникален, самобитен. Силата му е в скулптурата и малката пластика, работи с успех релефи от метал, на майсторските му пръсти се подчиняват камъка, гранита, керамиката, бронза. Невероятният талант на Венци като скулптор ще бъде представен в следващата изложба на галерия “Ларго” през октомври. А в настоящата експозиция Марков участва с няколко живописни творби, изпълнени с масло и акрил. Пейзажи и една перфектна абстракция в червено и бяло ще подгряват интереса към този талантлив варненец преди следващата му изява в “Ларго”.
Младият автор от Търговище Иван Маджаров умело пресъздава натурата в реалистична живопис. Картините му се отличават с майсторско владеене на маслената техника, интересни композиционни решения, любов към природата, специфичен колорит, в който светлината е основополагаща. Сюжетите са предимно от българското село и природа. Иван се очертава като един изключителен майстор на класическия натюрморт, изпълнен с перфекционизъм и детайлност, които свидетелстват за респекта на младия автор към работата му. В настоящата изложба Иван представя всестранния си талант и умения чрез два пейзажа, два невероятни портрета и натюрморт, а картините му са доказателство, че в България талантите са навсякъде.
Акварелната техника е представена достойно от Марина Маринова, която работи само акварел от завършването си. Нежни, ефирни са нейните натюрморти, пейзажите респектират с тънката наблюдателност на художничката и усета й към детайла. Младата авторка е изключително продуктивна, а картините й намират топъл прием не само в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар