Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 28 септември 2010 г.

Отново "Есенно трио" в Арт Галерия "Ларго"!




В петък, 01 октомври, от 18.30 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Тодор Икономов 1, се открива тридесет и петата поред изложба под надслов “Есенно трио”. Както и миналата есен участва пловдивската двойка художници Нели и Валери Ценови, а този път триото достойно допълва младият варненски скулптор Венци Марков.
На прага между есента и зимата творците представят една приказна симфония от багри и цветове, движение и емоции. Както и миналата година, Нели Ценова се представя с нежни и меланхолични платна, рисуващи прехода в природата и загатващи за прехода в човешките състояния. Много топлота и нежност има в картините й “Зима”, “Зимен букет”, “Дом”. Платната й са пълни със завоалирани знаци и символност, провокиращи ни да надникнем дълбоко в себе си, да се спрем притихнали и вглъбени пред тези късчета мистичност и красота.
Валери Ценов също ще ни изненада с цикъл картини, отразяващи прехода от есента към зимата. Специално по поръчка на свои варненски почитатели Валери подготви серия от зимни приказки, топли, пасторални, нежни. Няколко изящни женски портрета допълват хармонията и ритъма на вълнуващата мелодия от теми и багри, звучащи в платната му.
Младият варненски талант Венци Марков допълва подобаващо триото с устрема и емоцията на своята младост – от скулптурите му лъха динамика, експлозивност, бързина – все характерни черти на младостта. Творбите му излъчват чистота и неподправеност, в тях има някаква магнетична сила, привличаща погледа и грабваща вниманието на ценителя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар