Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

понеделник, 25 април 2011 г.

Арт Галерия Ларго представя "Силуети" - самостоятелна изложба-живопис на Стефан Темелков!

В четвъртък, 28 април 2011 г., от 18.30 ч. в Арт Галерия “Ларго” на ул. “Свети Климент” 16 се открива четиридесет и четвъртата поред експозиция под надслов “Силуети” на варненския художник Стефан Темелков. Интересен факт в новата изложба на “Ларго” е, че авторът, роден във Варна, с повече от 30 години творческа работа в морската столица, с повече от двадесет самостоятелни изложби в България и по света, за първи път има самостоятелна изява в родния си град. “Силуети” зрее в мислите на твореца през последните три години. Първи “разсъждения” по темата откриваме още в картините от 2009-та година - “Френски мотив” и “Музикант”. През 2010-та изпод четката на Темелков се ражда картината “Нощ в Ню Йорк”. Вълнение и очакване за нещо ново, свободен дух, лекота и финес, нотки на приглушена страст се излъчват от платното. Тази картина е спусъкът, който взривява и освобождава емоциите на твореца, за да се заредят след нея “Бедуин”, “Очакване”, “Движение”, “Влюбени в нощния град”. През 2011-та следват “Конник във времето”, “”Обреди”, “Японски приказки”, които вече са специално рисувани за предстоящата изложба в “Ларго”.
“Абстракцията е изчистване на същественото от несъщественото....” – казва Стефан Темелков и рисува абстрактен поглед към човешките емоции, претворени чрез силуети. Потъването в илюзорния свят на художника, изпълнен със сенки, силуети, загатнато движение, е като потъване в сънищата.... Едно сладостно, вълнуващо пътешествие, което ще ни отведе незнайно накъде..... Крачейки от картина на картина в изложбената зала, като че ли отмятаме прозирни, ефирни завеси, и пред сетивата ни се откриват светове от емоции.... Всяка една от картините е един силует, който изразява една емоция - силуетът на тъгата в “Мароко”, на копнежа по свободата – в “Бедуин”, силуетът на надеждата – в “Очакване”, на мистичното вглъбяване – в “Обреди”.... Боите са положени фино върху платното, цветът е като една безкрайна вариация на бялото, нежните и прозрачни линии на рисунъка показват умелата ръка на вече утвърден майстор, изящните и балансирани композиции ни помагат да съсредоточим вниманието си върху меланхолните сюжети, изпълнени с невероятна лекота....
Очакваме ви на тази изключително естетска и стилна изложба, която ще продължи до 17 май.



Няма коментари:

Публикуване на коментар