Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 7 юни 2011 г.

"Свободни пространства" на Валери Ценов е новата изложба в Арт Галерия "Ларго"!

В петък, 10 юни 2011 г., от 18.30 ч. в Арт Галерия “Ларго” на ул. “Свети Климент” 16 се открива четиридесет и шестата поред експозиция под надслов “Свободни пространства” на пловдивския художник Валери Ценов. Това е третата самостоятелна изложба на Валери в галерия “Ларго” и във Варна. Експозицията този път е наречена “Свободни пространства” на името на един от циклите картини, разработвани от художника в последните две години. Платната от този цикъл са и гръбнакът на настоящата изложба.

Свободата в различните й форми е била винаги предизвикателство за човека – негова привилегия, но и негова отговорност. Свобода на ума, свобода на духа, свобода на придвижване, свобода на общуване, свобода на словото, свобода на избора.... Но от всички свободи като че ли най-важна и най-трудно постижима е свободата на човешкия дух. Свободните пространства на нашия дух зависят само от нас самите, дали ще оставим духа си да скита наволя или ще го заключим в клетката на битовизмите, зависи само от нас. Дали светът ще е едно вълнуващо, прекрасно място или ще е сив, студен и озлобен, зависи само от нас. Световете на нашето въображение, пространствата на нашите души са свободни, докато не ги оковем самите ние. И затова силата на въздействието на картините на един истински талантлив творец могат да предизвикат в нас не само много вълнения и размисли, те могат да ни доведат до душевен катарзис.
Елате, вижте изложбата, потънете в безкрайните свободни пространства на въображението на Валери Ценов. Убедени сме, че това ще бъде едно незабравимо преживяване за всеки от вас. Изложбата продължава до 30 юни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар