Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

четвъртък, 23 август 2012 г.

Арт Галерия Ларго представя "Илюзията на моделите"!

В петък, 24 август 2012 г., от 19.00 ч. на улица „Хан Крум“ № 8 се открива шестдесет и шестата поред изложба в Арт Галерия “Ларго”, под надслов “Илюзията на моделите”. В сборната експозиция живопис и скулптура участват девет варненски художници от различни поколения – Васил Василев, Венцеслав Антонов, Венцислав Марков, Георги Йорданов, Лора Маринова, Мария Чакърова, Светла Косева, Христо Христов и Цанко Цанков. Сред тях са както утвърдени представители на варненската художествена школа, така и млади автори като Венци Марков, който е в началото на творческия си път. Идеята за темата на изложбата идва покрай едно несъстояло се биенале. Тазгодишното издание на „Август в изкуството“ щеше да се проведе под надслов „Илюзии и модели“. Провокирани от избора на куратора, решихме да поканим няколко варненски автори да направят свой прочит на мотото. И резултатът ще можете да видите в залите на галерия „Ларго“.
Илюзиите са тези, които ни носят наслада и сладка болка, те ни карат да забравим за преходността на всичко. В картините и пластиките на варненските художници ще открием именно уловена тази преходност – на красотата (в картините на Цанко Цанков), на вдъхновението, отлитащо неусетно, както в картината на Георги Йорданов „Муза“, на Трите Илюзии - „Слава, Власт, Любов“, както ги е изобразила Лора Маринова в триптиха си....
„Илюзията на моделите“, която се открива на 24 август в новото арт-пространство на галерия „Ларго“ на улица „Хан Крум“ № 8 можете да видите до 12 септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар