Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

понеделник, 5 май 2014 г.

Петър Мичев - Педро със самостоятелна изложба-живопис в Арт Галерия Ларго, Варна!

От 08 май 2014 год. в деветдесет и първата поред изложба арт галерия “Ларго” ще представи плевенския художник Петър Мичев. Двадесетте творби, рисувани за Варна, авторът е населил с любимите си женски образи. За плевенчанина център на Вселената, основна тема в творчеството му и най-силно вдъхновение си остава жената. За нея художникът казва: „За мен жената е земя, тя ражда, силна е като земята. Аз съм й роб, затова в моите картини нежният пол е мечтание”.
Като истински познавач художникът изследва многоликата женска природа. Педро я рисува веднъж като нежна любима, друг път като майка и закрилница, в трета картина като митологична русалка, сякаш дошла при нас от дълбините на въображаеми светове. Тя е ренесансова мадона или чиста и непорочна девица, но и млада амазонка или чувствена изкусителка. И така, творба след творба, художникът реди образи като стихове или притчи и ни води за ръка из необятните светове на въображението на артиста.
Елате да се насладите на тази емоционална, вълнуваща експозиция, която не ще ви остави безразлични. Изложбата продължава до 28 май. Повече снимки на http://www.largogallery.com/izlozhbi/izlozhba-na-Peter-Mitchev-Pedro Повече за художника в секция „Автори” на сайта http://www.largogallery.com/avtori/peter-mitchev.

Няма коментари:

Публикуване на коментар