Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

петък, 24 октомври 2014 г.

Много награди и стипендия в изложбата на учениците от НУИ Добри Христов в Арт Галерия Ларго!

На 23 октомври 2013 г. в Арт Галерия Ларго, сред изключително празнична атмосфера беше открита шестата изложбата-конкурс “Есенен пленер 2014” на учениците от специалности “Изящни изкустваи „Рекламна графика” на НУИ “Добри Христов” – Варна. Кулминацията на откриването беше обявяването на наградените в изложбата-конкурс. Ето и техните имена:
                                    I-ва група: ученици от 9 и 10 клас
1-ва награда: Елизавета Белова, 9 клас
2-ра награда: Ана-Мария Иванова, 10 клас
3-та награда: Тома Христов, 9 клас
II-ра група: ученици от 11 и 12 клас
1-ва награда: Йордан Павлов, 11 клас
2-ра награда: Ани Иванова, 12 клас
3-та награда: Йоил Стоянов, 12 клас

Както и  на миналогодишното издание на изложбата-конкурс и тази година няколко преподаватели от Националното училище по изкуствата решиха да продължат традицията и лично да осигурят още поощрителни награди за своите питомци.Така специални награди връчиха:
      г-жа Йорданка Манева, заместник-директор на НУИ „Добри Христов” и преподавател по „История на изкуството”. Тя даде своята награда на Мария Трофимова от 11 клас. 

 Г-н Красен Бербенков, ръководител на специалност „Изящни изкуства” в НУИ „Добри Христов” и преподавател по живопис, който присъди осигурената от него награда на Явор Миланов от 11 клас.
Г-жа Емануела Цонева, преподавател по графика в НУИ „Добри Христов”, която даде своята награда на Надежда Митева от 12 клас.
Г-н Димитър Борисов, преподавател по рисуване и скулптура в НУИ „Добри Христов”, който даде своята награда на Елена Доганова от 9 клас.


 На финала Нели Вълчева, Директор на галерия Ларго, обяви, че се учредява стипендия за високи художествени постижения на името на галерията, която ще се присъжда ежегодно на най-изявения ученик от Националното училище по изкуствата по време на изложбата – конкурс „Есенен пленер”. Първият лауреат на стипендията е Йордан Павлов от 11 клас.
 
Вълнението на наградените и техните съученици, гордостта на техните родители, удовлетвореността на техните преподаватели от добре свършената работа създадоха невероятната празнична атмосфера. Изключително развълнуван, на финала думата взе Директорът на Националното училище по изкуствата г-н Христо Дипчиков, който  поздрави учениците за тяхното старание и добро представяне, 
преподавателите – за добре свършената работа и домакина на събитието галерия „Ларго” – за щедростта с учредяването на стипендията и с поддържането за шеста година на чудесната инициатива с провеждането на изложбата-конкурс.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар