Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 25 ноември 2014 г.

Шести рожден ден на Арт Галерия Ларго с изложбата на Николай Ангелов - Гари "Любовни пространства"!

 На 27 ноември 2014 г Арт Галерия "Ларго" ще празнува троен празник – 6 години от създаването на галерията, стотна поред изложба, организирана от галерията и откриване на третата поред в „Ларго” самостоятелна изява на бургаския художник Николай Ангелов - Гари.
            За шестте години на съществуването си галерията е показала над 3000 произведения на изкуството, представила е в самостоятелни или сборни изложби над 200 автора от страната. За шест години галерията се доказа като място, показващо стойностно изкуство, издигащо авторитета на българските художници.

В изложба номер 100 в галерия „Ларго” за трети път свои творби ще представи Николай Ангелов – Гари. Новата колекция, подготвена специално за Варна, е обединена под мотото „Любовни пространства”. Като не изневерява на любимите си персонажи, Гари отново показва картини, в които откриваме емблематичните за него женски и детски образи. Творбите са извор на топлина, съкровени тайни, наивни мечти, трепетни очаквания. Героите са показани в съкровени за тях моменти – притихнали или вглъбени, мечтаещи или очакващи. 

Всяка нова изложба на Гари неизменно се превръща в разказ. И тази не е изключение, а основната сюжетна линия в разказа, както винаги е любовта. Авторът е подготвил няколко творби, изпълнени с енергията и дяволитостта на чистата детска душа. Но в унисон с темата на изложбата, голяма част от творбите са посветени на чувствената, изкусителна женска красота, на непредсказуемата природа на женската душа. В творбите ще открием жената, която търси любовта, девойката, разцъфваща от първите любовни трепети, хетерата, отправяща своите любовни послания. За първи път във Варна ще видим Гари в нова светлина – неговата интерпретация на красотата на голото женско тяло в картината „Ева”.


Една предизвикателна история за „любовните пространства” на жената, видяни през погледа на един мъж, пък било той и художник, убедена съм, ще предизвикат много вълнения и коментари сред ценителите. Очакваме ви, за да се насладите на картините на Николай Ангелов-Гари и да споделите с нас нашия празник. Изложбата продължава до 05 януари 2015 г.. Повече снимки можете да видите на www.largogallery.com.


Николай Ангелов – Гари е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” със специалност ,,Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници и участва активно във всички изложби и събития на групата. Има над 10 самостоятелни изложби в Карлово, Пловдив, Бургас и София и множество участия в сборни експозиции. Гари често е канен и участва в пленери в страната. Авторът работи в областта на иконописта и е участвал в изписването на параклис “Св. Пантелеймон” в гр. Карлово (2003) и на църквата “Рождество Богородично” в село Братово (2007). Живее и работи в Бургас.
                                                                                                    Нели Вълчева, галерист


Няма коментари:

Публикуване на коментар