Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 24 март 2015 г.

Арт Галерия Ларго представя изложба-живопис и керамика на Стефан Георгиев "И пак отначало..."!


В навечерието на светлите Великденски празници галерия Ларго е подготвила за варненските ценители една изложба, пълна със символика и знакови теми. От 26 март 2015 г. за втори път със самостоятелна изложба в галерията ще гостува търновския художник Стефан Георгиев. Двадесетината платна са изпълнени в познатата авторова смесена техника. В картините ще открием библейски сюжети, пейзажи, много женски образи. Но по-интересното този път е, че авторът ще покаже на варненската публика пет керамични пластики, разработващи един и същи сюжет: яйцето. И това не е случайно, както не е случайно и заглавието на изложбата – „И пак отначало…”.
Основната идея на автора, залегнала в темата на предстоящата изложба е, че независимо от всичко, което се случва в човешкия живот, в историята на човечеството, винаги има край, но винаги след него следва ново начало. Винаги след края на зимата идва пролетта и всичко се възражда за нов живот отначало. Винаги един умира, в същия миг някъде по света друг се ражда и почва отначало. Винаги ще има един Христос, независимо от това как го наричат различните народи, който ще възкръсва в сърцата на хората отново и отново. Защото главната символика на Великия ден на възкресението е в новото начало, в надеждата и във вярата. В самото навечерие на Великден Стефан Георгиев има и свой личен празник - художникът очаква да се роди първият му внук. Ето защо той работи и подготвя тази изложба с желанието да отпразнува този най-важен за неговото семейство момент, сътворявайки в името на младенеца серия от творби, които ще останат и пребъдат във времето така, както могат да пребъдат само вярата и най-висшите творения на човешкия дух – произведенията на изкуството. 


„И пак отначало…” е замислена като една празнична Великденска изложба. В картините зрителите ще видят претворени някои от най-популярните и разработвани библейски сюжети и символи – „Тайната вечеря”, „Дървото на живота”, изгонването на Ада и Ева от райските градини („Изгонени”), благата вест, която Архангел Гавраил донася на Дева Мария, че тя ще роди сина Божий („Благовещение”). 


Няма коментари:

Публикуване на коментар