Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

четвъртък, 5 март 2015 г.

Силвия Павлова и Григор Велев за първи път във Варна с изложба "Червена нишка" в Арт Галерия Ларго!


На 06 март 2015 от 18:30 часа се открива сто и третата поред изложба в Арт Галерия Ларго. С нея за първи път във Варна ще бъдат представени двама художници с ярко изразена индивидуалност, различност и рядко срещани художествени похвати и начин на работа. Силвия Павлова и Григор Велев са софийски автори, свързва ги сърдечното приятелство, позитивния поглед към живота, както и няколко съвместни творчески изяви. За втори път тази година ще ги свърже и общото пространство – след тяхната съвместна изложба в галерия „Джамията” в Дупница, сега и варненската публика ще има възможност да види творбите им в съвместна експозиция. Дуетният си проект двамата са нарекли „Червена нишка”.

Очакваме ви на откриването на изложбата на 06 март, петък, от 18.30 часа. Повече снимки можете да видите на www.largogallery.com.

Григор Велев завършва Техникум по керамика и стъкло – Гара Елин Пелин, спец.”Технолог на стъкло” през 1988 г., а през 1999 г. се дипломира в НХА – София, със специалност „Силикатен дизайн”. Работи като дизайнер в архитектурно студио и като преподавател по рисуване и дизайн в “Професионална гимназия по керамика” - гара Елин Пелин. Член е на СБХ. Има 10 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Димитровград, Казанлък и Дупница. Негови картини са притежание на колекционери в България, САЩ, Южна Корея, Италия и Франция.


Силвия Павлова завършва Националната гимназия за приложни изкуства "Св. Лука"в София със специалност „Текстил и технология на облеклото” и Нов Български Университет със специалност „Театрално изкувство”, с професионална квалификация „Сценограф”. Има 10 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Велико Търново и Дупница. Печели няколко награди: през 2005 г.- Голямата награда на Втори Национален конкурс за млади стилисти и дизайнери „Изгряваща мода”, организиран от Национална Камара за Мода - България и Първа награда в раздел “Висша и авангардна мода”. През 2007 г. печели втора награда в раздел ЖИВОПИС на националната инициатива “България - част от пъзела на Европа”. През 2010 г. е победител в международния конкурс "Light as Inspiration", организиран от Sunflowers International Association for Art & Cultural Exchange – Германия. Живее и работи в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар