Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

петък, 12 юни 2015 г.

Сборна изложба на Истанбулско Екслибрис общество в Арт Галерия Ларго!


 На 16 юни 2015 г. от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго ще бъде открита изложбата „Истанбулско Екслибрис Общество”, в която ще бъде представена колекция от 252 творби от 159 съвременни турски художници, работещи в областта на графиката. Всички участващи творци са членове на Истанбулското екслибрис общество, което е организатор на събитието. 

                                                                
В изложбата ще видим както творби на участници в миналогодишния Международнен Екслибрис Конкурс Варна като Алперен Гюлду, Шукрю Ертюрк, Ведат Чолак, Хатидже Йоз, проф. Мартин Байенс от Белгия, който е почетен член на обществото, така и на нови за българската публика имена като Елиф Варол Ерген, Мюжде Аян, Тезджан Бахар, Юнус Гюнеш и др.
Истанбулското екслибрис общество е организирало три международни конкурса. През 2010 г. то организира 33-тия Международен екслибрис конгрес на FISAE, което е едно от най-престижните събития от такъв род в света и се провежда веднъж на всеки две години. В момента Истанбулското екслибрис общество е кандидат за домакин на конгреса на FISAE през 2020-та година. Досега обществото е организирало много изложби на турски екслибрис артисти в Кипър, Дания, Китай, Германия, Италия, Белгия, Финландия, Беларус, Канада, Русия. Но най-изчерпателната и мащабна до този момент изложба ще се проведе във Варна, в Арт Галерия Ларго през юни 2015.
Очакваме ви на откриването на 16 юни, сряда, от 18.30 часа в Арт Галерия Ларго. Изложбата продължава до 29 юни. Повече снимки можете да видите на www.largogallery.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар