Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

понеделник, 31 октомври 2011 г.

"Неочаквани празници" с новата изложба на Арт Галерия "Ларго"!


В четвъртък, 03 ноември, от 18.00 ч. в арт галерия “Ларго” на ул. Св. Климент 16, се открива петдесет и третата поред изложба под надслов “Неочаквани празници”. Под това извикващо прекрасни асоциации заглавие своите представителни експозиции за втори път в “Ларго” показват пловдивчанинът Ангел Герджиков и варненецът Венцислав Марков.


Докато творбите на Ангел излъчват повече нежност, деликатност, героите са поети по душа и музиканти по призвание, то творбите на Венци са по-сурови, експресиви, насечени от страстта на художническата ръка. От скулптурите на младия варненец се излъчва енергия, динамика, сила. Композициите му предизвикат у зрителя тръпката на битката, от тях сякаш хвърчат искрите на мощните удари – от копитата на коня, от рогата на биещите се бикове или от копието на победителя Свети Георги. Посетилите залата на галерията ще усетят този взрив от енергия, силата на младостта, които излъчват работите на Марков. И тази бушуваща енергия се “укротява”, “приласкава” и “успокоява” от картините на Ангел. Пловдивчанинът не изневерява на любимите си теми и герои. В творбите му отново ще открием пейзажите от малките селца, сгушени край реката или гората, с нежната червена луна, кацнала над тях. Ще отплуваме в света на безгрижието с героите му, които общуват помежду си чрез музиката, които пътуват нанякъде, главно летейки. Светът на художника е безтегловен и непознаващ правилата, достатъчна ни е капка от авторовата фантазия, за да открием небесата в краката си, а къщурките и дърветата – над главата си.


Наслаждавайки се на тази различна, провокираща вкуса и сетивата изложба, зрителите ще си създадат едни “Неочаквани празници” в навечерието на дългоочакваните Коледни празници. Експозицията ще остане на разположение на варненските ценители до 23 ноември 2011.

Няма коментари:

Публикуване на коментар