Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

неделя, 14 септември 2014 г.

Първи учебен ден с откриване на екслибрис изложба в НУИ "Добри Христов" Варна!

Международен Екслибрис Конкурс Варна се организира от галерия Ларго и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна като част от програмата, подкрепяща кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019. В първото издание на конкурса постъпиха за участие над 500 творби от 220 участника от 36 държави. За конкурсната изложба уважаемото жури на Първи Международен Екслибрис Конкурс Варна с председател проф. Хасип Пекташ, Президент на Истанбулското Екслибрис Общество, селектира 169 творби на 119 автора. От 8 август до 6-ти септември 2014 варненци и гостите на града имаха възможност да посетят уникалната изложба и да се насладят на творбите на най-добрите и награждавани български и чуждестранни екслибрис артисти.
                За да могат повече хора да се докоснат до приказния свят на малката графика и екслибриса, изложбата със селектираните творби от Първи Международен Екслибрис Конкурс Варна става пътуваща. От 15-ти септември до 15-ти октомври тя ще бъде експонирана в Националното училище по изкуствата „Добри Христов” Варна. След тържеството за първия учебен ден, от 11.00 часа в присъствието на ученици, учители и родители, ще бъде официално открита изложбата, която е експонирана в галерия „Коридора 20х20” на училището.
                Изложбата ще бъде показана и в Севлиево в галерия „Видима” от 20 октомври до 10 ноември 2014 г. През 2015-та година експозицията ще посети София, Пловдив, Бургас и Велико Търново.

                Повече подробности за Конкурса, журито и участниците можете да видите в неговия сайт на: http://www.exlibris-competition-varna.org/bg
                 

                                                                                                                        Нели Вълчева, галерист

Няма коментари:

Публикуване на коментар