Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 11 август 2015 г.

Самостоятелна изложба- живопис "Едничък миг" на Лора Маринова


     На 12 август 2015 г. в сто и единадесетата си поред изложба Арт Галерия "Ларго" ще представи варненската художничка Лора Маринова. След 2011-та и 2013-та година, това е третата самостоятелна изява на Лора в галерия „Ларго”


                                                                                 Лора Маринова- Детски свят I

    Настоящата си изложба художничката посвещава с много любов на дъщеря си Анна, която в навечерието на откриването също стана майка на момиче. Вдъхновена от това събитие, варненката ни залива с пейзажи, пълни със светлина и оптимизъм. В темите на някои от творбите откриваме театрални по своето изпълнение композиции, пълни с кукли, оловни войници и приказни герои.


                                                                                    Лора Маринова- Бряг

    Влизайки в този детски свят, ние сякаш усещаме върху себе си тънката, закачлива усмивка на авторката. Сякаш едно палаво дете е разхвърляло в безпорядък своите любими играчки, а те, като в приказка на Андерсен, са оживели в малките нощни часове. В миниатюрата „Бряг” една малка златокоса принцеса стои на прага на своето детство, изпълнена с очакване към света. От цялата серия творби, посветени на щастливото събитие, струи оптимизъм, еуфория, радост и вдъхновение.


                                                    Лора Маринова- Сънувах ли те аз, ЖИВОТ ? (по С. Есенин )

    Но това не е всичко. Лора обича да провокира зрителите и затова хвърля ръкавица към публиката с много интересна инсталация от тел и часовници, наречена „Ако можех времето да уловя”. Едно заключено в клетка време, един спрял, пленен миг от вечността, една замръзнала статична кула от мигове, всеки от тях – един-едничък.


                                                              Лора Маринова- Ако можех времето да уловя

   „Едничкия миг” е най-силното мерило в човешкия живот. Този миг може да бъде както върховен миг на блаженство, така и мигът, който превръща живота ни в кошмар. Този миг може да е мигът на апотеоз и безмерно щастие, който спира дъха ни. Но може да бъде и мигът на безмерен ужас, който парализира дъха ни и ни променя завинаги. Но както най-често поетите, хората на изкуството и философите ни напомнят, животът ни се осмисля или променя именно в този „Едничък миг”.

    Не пропускайте представянето на една от най-значимите фигури във варненската живописна школа, потомствената художничка Лора Маринова. Изложбата продължава до 01 септември. 
    Повече за художничката в секция "Автори" на сайта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар