Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 21 юли 2015 г.


     Здравейте, приятели!
     В тазседмичния "Throwback Tuesday" ще ви представим една живописна творба на Лора Маринова, която вероятно сте виждали, но за тези, които не са:


"Травиата"
Лора Маринова
техника: масло, платно
размер: 40/50

      Лора Янкова Маринова се дипломира в Националната художествена академия в София със специалност "Сценография" през 1977. От тогава до 2002 година е последователно сценограф и главен  художник на Варненската опера, а от 1985 година е член на СБХ.
          Дъщерята на известния български художник Янко Маринов печели почитателите си с характерния за нея импресионистичен рисунък, романтичната нотка в творбите си и добре подбраните теми.
          Лора има две номинации за живопис в престижния конкурс "Национални награди Алианц България"- през 2008 г. за картината си "старост" и през 2010 г. за портрета на баща си- Янко МариновНейни платна са притежание на частни колекционери в България, Италия, Франция, Холандия, Германия, САЩ и Канада. Живее и работи във Варна.

Ако искате да научите повече за варненската художничка Лора Маринова посетете нашия официален уебсайт: http://www.largogallery.com . Ще намерите още за нея в секция "Автори" , а още нейни картини може да разгледате в раздел "Арт Депо"

Няма коментари:

Публикуване на коментар