Добре дошли!

Това е блогът на Арт Галерия "Ларго". Ако искате да попаднете в галерията на живо, очакваме ви на ул. Хан Крум № 8, в прекрасния черноморски град Варна. Ако искате да ни пишете, ползвайте адрес office@largogallery.com, а ако искате да ни се обадите, телефона е +359 52 602 062. Арт Галерия "Ларго" има и собствен сайт в Интернет - http://www.largogallery.com. Очакваме Ви!

вторник, 14 юли 2015 г.
      Дойде време и за тазседмичния "Throwback Tuesday", където ще се върнем към една творба на пловдивския художник Александър Димитров.
"Пейзаж с църква, скали и път"
Александър Димитров
техника: масло, платно
размер: 45/55


       Александър Димитров завършва НХА "Николай Павлович" през 1995 г. в класа на акад. Светлин Русев и оттогава има 15 реализирани самостоятелни изложби в Япония, Австрия, Германия, България както и участия в международни форуми в Белград, Франквурт, Канагава и Истанбул.
       Топлият колорит, женските образи, финия рисунък и символиката са силно характерни за картините на Александър Димитров. Те са нежни, хармонични и вдъхват спокойствие в зрителя. Точно като музиката на Дебюси въздейства на всеки, който отдели поне един миг от забързаното си ежедневие да се заслуша в негово произведение.
       За това Арт Галерия Ларго реализира с помощта на Радио Варна и Община Варна един проект по идея на Александър Димитров и цигуларката Даниела Щерева- "Споделени пространства". Изложба и концерт в концертното студио на Радио Варна. На 22.07.2015 г. от 18:30 в салона на Арт Галерия Ларго ще бъде открита самостоятелната изложба на Александър Димитров, а на 23.07.2015 г. в 19:00 част от изложбата ще бъде окачена на стените на концертното студио в Радио Варна, където Даниела Щерева- цигулка и Даниела Дикова- пиано ще изпълнят:

-Мануел де Файя, „Популярна испанска сюита” (шест песни)
-Йожен Изаи, „Сънят на детето”, op. 14
-Карол Шимановски, „La berceuse d’Aitacho Enia”, op. 52
лод Дебюси, „Ревери”
-Рейнолд Глиер, „Романс”, op. 3
-Цезар Франк, „Соната в Ла Мажор

       За всички, които желаят да забравят тревогите си поне за миг, да усетят топлина и спокойствие и да се насладят на въздействащите творби и красивата музика- приканваме Ви да дойдете и да споделите този момент с нас!

      За повече информация за събитието: http://www.largogallery.com/izlozhbi/Aleksandar-Dimitrov-izlozhba-Spodeleni-prostranstva и https://www.youtube.com/watch?v=c2uykfcCq3k&feature=youtu.be

     Ако искате да научите повече за художника посетете нашия официален уебсайт: http://www.largogallery.com . Ще прочетете още за него в секция "Автори" , а още негови творби може да разгледате в раздел "Арт Депо"

Няма коментари:

Публикуване на коментар